fbpx

SILENT DISCO FAQ
VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ: Veelgestelde vragen


HOEVEEL PAKKETTEN KAN IK BESTELLEN?

Er kunnen zoveel sets als je wil tegelijk besteld worden. Met meer dan 3000 koptelefoons continue in de verhuur is de kans klein dat alles is verhuurd. Wel zit er een maximum aan het aantal zenders die tegelijk kunnen zenden / ‘in de lucht kunnen zijn’ (max 3).


KOMT HET PAKKET MET EEN HANDLEIDING?

Bij de bestelling via email wordt een handleiding meegezonden. De handleiding zal ook worden meegestuurd in de silent disco set.


HOEVEEL ZENDERS KAN IK AANSLUITEN?

Er kunnen tot maximaal 3 zenders tegelijk ‘in de lucht zijn’. Wil je werken met meer dan 3 zenders dan kan dat op verzoek neem dan een contact op!

Per zender zender kan je 1 audiobron aansluiten. Elke zender kan je schakelen tussen kanaal 1, 2 of 3.

Wij leveren er standaard alle typen aansluitkabels bij die in Europa algemeen zijn zodat je je mixer, telefoon, tablet, laptop, TV, projector, wat voor audio-apparaat je maar wil, kan aansluiten.

De aansluiting op de zender is op line-nivo. Wil je een microfoon aansluiten dan kan je er een mixer tussen gebruiken. Deze kunnen wij eventueel ook voor je verzorgen.

Aansluitkabels voor eigenlijk alle in Europa gebruikte toepassingen en audiobronnen zijn bijgevoegd: tulp/cinch/rca, (standaard hifi aansluiting), mini-jack (iPOD iPhone, smartphone), XLR (professionele audio en DJ aansluiting), jack (diverse overige audio aansluitingen).

Op elke koptelefoon kan je schakelen tussen kanaal (zender) 1, 2 en 3. Je kan je eigen volume kiezen. Verder zit er een aan/uit-schakelaar op. Je kan de hoofdband op maat verstellen.

De set(s) wordt/worden 2 of 3 dagen voor de gebruiksdag bezorgd. In het algemeen worden op dinsdag of woensdag de sets voor het weekend verzonden. Veelal bezorgt Post.NL binnen een dag thuis of op het postagentschap.

Naar België worden de sets uit safety ruim een week voor de gebruiksdatum verzonden via UPS/Kiala naar een Kiala-punt.

Na gebruik kan je de set inleveren op PostNL-agentschap van je keuze waar dan ook in Nederland. Erg handig kan zijn: Jumbo, Albert Heijn, Karwei of een kantoorboekhandel in je straat.

In België kan je de set op een willekeurig Kiala-punt inleveren waar dan ook in België.

Omdat de sets weer naar een volgende huurder gaan, verzoeken we om de sets de eerstvolgende werkdag weer in te leveren.

De zenders werken met schakelbare vaste zender-frequenties: kanaal 1 = 863.100 MHz, kanaal 2 = 863.800 MHz, kanaal 3 = 864.950 MHz.

Deze frequenties zijn Europees geharmoniseerd vrijgegeven voor algemeen gebruik. Gebruikers van draadloze microfoons, band-inear-systemen, kassa’s, portofoons en meer zouden niet gebruik mogen maken van deze frequentie. In de praktijk hebben we dat dan ook niet meegemaakt.

De koptelefoons zijn qua afmeting en verstelbaarheid van de hoofdband prima geschikt en voldoende stevig voor kinderen vanaf 5/6/7 jaar.

Stoort een koptelefoon? Check of de accu leeg is. Dat is in 99 van de 100 gevallen de oorzaak.

Bekijk evt. ook of je de zender anders kan plaatsen. Zorg dat er ‘vrij zicht’ is tussen de zender en de koptelefoons. Zaken zoals bijvoorbeeld ijzer, beton en water kunnen frequenties blokkeren of verkeerd afleiden / doen afketsen. Plaats indien nodig de zender hoger, zo mogelijk boven de hoofden van de gebruikers, want het menselijk lichaam bestaat voor 55-60% uit water. Houdt het probleem zich aan bij 1 silent disco hoofdtelefoon, merk dan de koptelefoon even.

We waarderen het als je het meldt zodat een volgende gebruiker weer een volledig werkende set opgestuurd krijgt. We presenteren u dan een fijne oplossing voor een eventueel niet of beperkte functionerende hoofdtelefoon. Wanneer wenselijk en indien (nog) mogelijk sturen we natuurlijk meteen vervanging na! Een zender-storing in de hoofdtelefoon wordt trouwens niet gezien als schade waarvoor de borg gebruikt zou kunnen worden. Geen reden niet te melden dus. Vriendelijk dank!

Elke koptelefoon heeft een ingebouwde accu.

Een hoofdtelefoon kan wel tot 10 uur functioneren op een volle accu. Met de bijgeleverde acculaderset kun je tot 20 koptelefoon tegelijk opladen.Sluit de laderset aan op de koptelefoon en als het rode lampje in de hoek groen wordt, (na 1-2 uur)  is de koptelefoon weer helemaal opgeladen. Laad je koptelefoons voor gebruik altijd even op zodat ze weer volledig opgeladen zijn.

Voor huur van meerdere dagen kennen we een extra voordelige staffel-korting. Er worden bij verzenden ook een snelladerset en reinigingsdoekjes toegevoegd.

Voor België kun je gewoon bestellen via de website.

Voor verzending naar het buitenland is er vanzelfsprekend een langere huur/transport-periode, omdat verzenden naar het buitenland nu eenmaal langer duurt. De extra tijd berekenen we niet door. Wel geldt een aangepaste borg voor het buitenland (dubbel voor België, triple voor de rest van Europa). Bestellingen voor België worden verzonden naar een Postpunt in de buurt. Voor terugsturen kun je het pakket ook verzenden via een Postpunt in de buurt

Zie svp ‘De Winkel’ voor een overzicht van de verschillende sets.

Ja, naast onze koptelefoons met de grote LED zijkanten (rood, blauw en groen) hebben we ook koptelefoons met alleen een klein led-puntje dat de kanaal kleur aangeeft. (bijv. als je op bij congres of film geen felle lichtjes wil)

Nee, alle koptelefoons werken op accu en gaan 6-10 uur mee. Ook hebben wij draadloze zenders, dus er is geen stroom nodig. Laat ons wel even van tevoren weten dat je geen stroomvoorziening hebt, voor het leveren van de juiste zenders!

Bekijk ook onze zenderset op accu!

Kleine schades die te repareren zijn, zijn gratis. Als een koptelefoon niet meer te repareren is of kwijt is moeten wij helaas €40,- per koptelefoon in rekening brengen. Voor meer informatie kijk in onze algemene voorwaarden.

Heb je vragen? Aarzel dan svp niet om te mailen, bellen of appen. We beantwoorden je vragen graag!

Winkelwagen
Scroll naar boven